La Cambra de Comerç de Manresa organitza, amb el suport de la DO Pla de Bages,  l’Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona, una missió comercial inversa per al sectors del vi i l’oli d’oliva amb importadors i distribuïdors del Regne Unit i els Països Baixos. L’acció tindrà lloc els dies 9, 10 i 11 d’octubre i consistirà en una visita dels potencials compradors a la comarca per tal de conèixer de primera mà els vins i els olis que es fan al territori i tractar directament amb els productors.

L’objectiu d’aquesta acció comercial és posicionar els vins i olis d’oliva produïts al Bages a dos mercats molt atractius i amb una forta demanda de productes d’alta qualitat i gourmet, amb compradors d’alt poder adquisitiu i que valoren de manera molt positiva les denominacions d’origen amb productes singulars.

Els cellers i elaboradors d’oli d’oliva del Bages han respost molt bé a aquesta proposta mostrant el seu interès en participar-hi i conèixer les possibilitats d’establir vincles comercials amb potencials socis britànics i holandesos. Així, en aquesta edició hi participaran 9 elaboradors: Abadal, Celler Grau i Grau, Collbaix, Exibis, Més Que Paraules, Olis Migjorn, Oller del Mas, Sanmartí i Urpina. Per part dels compradors, hi haurà 4 importadors britànics i 3 dels Països Baixos.

Aquesta missió comercial inversa representa una excel·lent oportunitat per als productors de vi i oli d’oliva del Bages a l’hora de consolidar la seva presència en mercats internacionals tan importants com el britànic i l’holandès. L’esdeveniment es posiciona com una plataforma clau per a la projecció de la DO Pla de Bages a l’exterior, reforçant el reconeixement de la qualitat i la singularitat dels productes agroalimentaris del territori.