La Cambra de Comerç de Manresa ha convocat una nova edició dels Premis Cambra, els guardons que reconeixen les millors iniciatives portades a terme per les empreses del territori al llarg d’aquest darrer any. El període per presentar candidatures comença avui dia 1 d’octubre i s’allargarà fins el dia 16 d’aquest mes. L’acte de lliurament dels guardons es farà durant el mes de novembre.

Els Premis Cambra reconeixeran iniciatives empreserials en cinc categories diferents: internacionalització; indústria; comerç, serveis i turisme; urbanisme i territori; i especial. Aquest últim premi es concedeix a propostes que siguin mereixedores d’un guardó però que no encaixin estrictament en els criteris definits per la resta de candidatures.

Les candidatures poden ser presentades per la pròpia empresa o per una altra empresa, entitat o institució que vulgui avalar l’empresa proposada. Els jurat, format pels membres del comitè executiu de la Cambra, també podrà proposar empreses que no s’hagin presentat.

Les bases poden consultar-se aquí.

Els Premis Cambra

Els Premis Cambra van néixer l’any 2000 com a hereus dels Premis al Mèrit Exportador, que es van concedir entre els anys 1991 i 1999, reconeixent l’activitat de les empreses en l’àmbit de la internacionalització. Es tracta d’uns guardons que tenen per objectiu reconèixer l’activitat empresarial duta a terme per les empreses, persones o institucions de tot el teixit econòmic de la demarcació de la Cambra de Comerç de Manresa que contribueixen a la millora de la competivitat del país a través de la internacionalització, la dinamització del comerç pròxim al ciutadà, la innovació, l’originalitat, la qualitat i el disseny, l’ús empresarial de les noves tecnologies, l’adopció de processos productius respectuosos amb el medi ambient, el dinamisme en general, etc. Es pretén que aquests premis serveixin d’estímul per a les empreses i ajudin a potenciar l’esperit i l’autoestima de l’empresariat de la demarcació del Bages.

Els Premis Cambra es van lliurar per darrera vegada el mes de març del 2023 en un acte conduït per Quim Masferrer. Els guardonats van ser Ausa, en la categoria d’Internacionalització; Adan Medical Innovation, en la d’Indústria; Iglesiasmoda_Dstil, La Casa del Bacallà i Grup Llobet, en la de Comerç, Serveis i Turisme; Casa Mas Alimentación, en la d’Urbanisme i Territori; i la Comunitat Energètica Empresarial Manresa Il·lumina, com a Premi Especial.