Les empreses Tous, Tèxtil Torné, Promotor i Texpol, i el Fòrum de la Catalunya Central, seran guardonats a la propera edició dels Premis Cambra, que s’entregaran el dia 28 de novembre en un acte a la Torre Busquet de Manresa. La Cambra ha volgut reconèixer un any més cinc iniciatives empresarials del territori que han destacat en àmbits com la internacionalització, la indústria, la promoció del comerç de proximitat i la promoció del territori. D’aquesta manera, es vol posar en valor la tasca que porten a terme les empreses, donar a conèixer les seves bones pràctiques i fer que serveixin d’exemple per a la resta del teixit econòmic.

Promotor, premi Internacionalització

El premi Internacionalització ha estat atorgat a Promotor, una empresa de serveis integrals per a la creació i producció de tot tipus d’esdeveniments, tant a nivell nacional com internacional. En la seva trajectòria destaca la seva participació en esdeveniments com el campionat mundial de motos Moto GP, en què s’encarreguen de la producció i el muntatge dels elements de signage en els diferents circuits del món. També són responsables de l’organització i producció de les presentacions de producte de la marca Land Rover arreu del món.

Tèxtil Torné, premi Indústria

Aquesta empresa familiar fundada el 1968 és la guanyadora del Premi Indústria. Inicialment dedicada a la fabricació de gasa per a ús sanitari, els canvis constants al sector tèxtil la van portar a diversificar la seva activitat i especialitzar els seus productes en tres línies de treball: les gases industrials, la moda i l’alimentació. Ha fet una important aposta per la innovació i la sostenibilitat, amb una producció de proximitat i seguint els criteris de l’economia circular. També ha prioritzat l’ús de la energia neta amb una instal·lació de plaques solars.

Tous, premi Comerç, Turisme i Serveis 

El premi Comerç, Turisme i Serveis reconeix la tasca de tres generacions i més de 100 anys d’història d’una una empresa que ha esdevingut una marca de joieria i accessoris de referència mundial. La tercera generació de l’empresa manté el seu llegat i combina la tradició artesanal amb la innovació continua, apostant per la creació de joies de qualitat i el luxe accessible. El seu model de botiga és un fidel reflex de la seva essència, creant un ambient que enriqueix l’experiència de compra. Actualment compten amb més de 600 punts de venda, 206 al territori nacional i 400 a l’estranger.

El Fòrum de la Catalunya Central, Premi Urbanisme i Territori

El Fòrum de la Catalunya Central, una iniciativa promoguda per diferents agents del món econòmic per crear un espai de debat i diàleg per al territori, ha estat el guanyador de la categoria d’Urbanisme i Territori. El premi reconeix la tasca portada a terme durant els darrers 15 anys amb gairebé 40 trobades en les quals han participat ponents de gran nivell i que han permès disposar de punts de vista molt valuosos a l’hora de projectar el territori cap al futur. A més, el Fòrum ha contribuït a divulgar alguns dels projectes més potents del territori, així com la tasca de persones sèniors emprenedores, dones emprenedores o iniciatives innovadores.

Texpol, premi Especial

Texpol és una empresa de referència del sector tèxtil sanitari, nascuda a Manresa ara fa 75 anys. És líder al mercat espanyol i exporta els seus productes a 25 països d’arreu del món. L’any 2021 va entrar a formar part d’un grup multinacional xinès però manté el seu centre de decisió i producció a Manresa, amb un fort compromís amb el territori i amb la seva gent. És una empresa arrelada d’un sector molt tradicional a la comarca del Bages, que malgrat els canvis s’ha mantingut al capdavant gràcies a l’aposta per la internacionalització, la qualitat, la innovació i la vocació de servei i que compta amb un sòlid projecte de futur.