Una jornada a la Cambra posa de relleu el potencial de la logística per a la comarca del Bages
El sector logístic representa el 14% del PIB català, amb 160.000 persones ocupades i 26.000 empreses. Un sector que crea riquesa, que actua com a servei però també com a motor de l’economia. Així s’ha posat de manifest aquest matí a la Cambra de Comerç de Manresa, durant la presentació dels indicadors de l’Observatori de la Logística a càrrec del president de CIMALSA, Enric Ticó. CIMALSA és l’empresa pública de la Generalitat de Catalunya que s’encarrega de la promoció, el desenvolupament i la gestió d’infraestructures i centrals per al transport de mercaderies i la logística.
Ticó ha defensat que la comarca del Bages té potencial al sector de la logística gràcies a la ubicació i a la presència d’infraestructures com el ferrocarril. “No totes les comarques tenen accés directe amb tren al port de Barcelona”, ha afirmat. I ha afegit que “la línia de tren de FGC és competitiva per a les mercaderies”. Per això, ha anunciat que CIMALSA ha iniciat converses amb la Cambra de Comerç de Manresa, a les quals es proposarà que hi participi també el Consell Comarcal del Bages, per estudiar la creació d’una nova àrea logística a la comarca. Tant Ticó com els empresaris que han participat a la presentació d’avui han defensat la planificació amb una visió territorialment àmplia.
Ticó ha explicat que el sector de la logística també està immers en processos d’innovació que suposaran importants canvis en el futur. A Catalunya, ja treballen prop de 90 startups dedicades a la logística, en àmbits com la digitalització, el comerç electrònic o la impressió 3D. Això implicarà la pèrdua de llocs de treball actuals però també la creació de noves ocupacions amb més valor afegit.