El DHL Global Connectedness Index

 

La setmana passada DHL i la NYU Stern School of Business van donar a conèixer el DHL Global Connectedness Index 2020 (GCI). L’informe és la primera avaluació exhaustiva que mostra dades i la possible recuperació de la globalització després de la crisi provocada a nivell global per la pandèmia de l’COVID-19. El document fa un seguiment dels fluxos internacionals de comerç, capital, informació i persones en 169 països i territoris.

 

Després d’haver-se mantingut constant en 2019, les previsions actuals suggereixen que l’índex caurà de manera significativa el 2020 a causa dels efectes de distanciament en les societats, a conseqüència de l’COVID-19, com el tancament de fronteres, les prohibicions de viatjar i l’aturada de les aero línies.

 

No obstant això, és improbable que la pandèmia faci caure el nivell general de connectivitat global per sota dels nivells de la crisi financera global de 2008-2009 i es mostren dades que fan pensar el la recuperació de la globalització.

 

Els fluxos de comerç i capital ja han començat a recuperar-se i els fluxos internacionals de dades es van incrementar durant la proliferació de la pandèmia, quan els contactes personals van ser traslladats a el món online, provocant un auge del trànsit internacional d’Internet, les trucades internacionals i el comerç electrònic.

 

“La crisi actual ha demostrat que els contactes internacionals són indispensables per mantenir l’economia global, assegurar el manteniment de les persones i ajudar les empreses a reforçar els seus nivells comercials”, afirma John Pearson, CEO de DHL Express. “Les cadenes de subministrament i xarxes logístiques connectades tenen un paper essencial per assegurar que el món segueixi funcionant i estabilitzar la globalització, especialment en una crisi que abasta tot el planeta. Això ens recorda la necessitat d’estar preparats per a qualsevol eventualitat. El recent avanç decisiu en el desenvolupament de la vacuna ha posat en relleu la importància sistèmica d’una logística mèdica ràpida i segura, dependent d’una xarxa mundial interconnectada, que asseguri, de manera efectiva, la distribució internacional. ”

 

Tot i que el COVID-19 ha trasbalsat l’activitat econòmica i la vida a tot el món, no ha danyat els vincles fonamentals que connecten als països entre si. Aquest informe mostra que no tot es va enfonsar el 2020, sinó que la pandèmia va transformar (al menys, temporalment) la manera en què es connecten els països.

 

El DHL Global Connectedness Index empra més de 3,5 milions de punts de dades per fer un seguiment de la globalització de 169 països en el període comprès entre 2001 i 2019.

 

L’índex mesura la connectivitat global de cada país en funció de la grandària dels seus fluxos internacionals en relació amb la mida de la seva economia nacional ( ‘profunditat’) i la mesura que els seus fluxos internacionals es distribueixen per tot el planeta o bé de manera més localitzada ( ‘amplitud’).

 

Les dades més recents mostren que els Països Baixos torna a ser el número u en el rànquing dels països més connectats globalment del món.

 

Singapur, Bèlgica, els Emirats Àrabs Units i Irlanda completen la llista dels cinc primers llocs. Singapur lidera l’índex respecte als fluxos internacionals en relació amb l’activitat nacional. Així mateix, cap país posseeix una distribució de fluxos més global que el Regne Unit.

 

Europa és la regió del món més globalitzada i 8 dels 10 països més connectats globalment són dins d’aquesta regió. El Vell Continent lidera en fluxos de comerç i de persones, mentre que Amèrica del Nord és la regió número u en fluxos d’informació i de capital.

 

La llista d’economies que despunten considerablement entre els seus iguals en termes de fluxos internacionals està liderada per Cambodja, Singapur, Vietnam i Malàisia, sent les cadenes de subministrament regionals un factor determinant en el rendiment dels països de el sud-est asiàtic.

 

ACCÉS A El DHL Global Connectedness Index

 

https://www.dhl.com/content/dam/dhl/global/dhl-spotlight/documents/pdf/spotlight-g04-global-connectedness-index-2020.pdf