Catorze pimes catalanes reben 700 000 euros de la UE per desenvolupar projectes innovadors

 

La Comissió Europea inverteix 8,8 milions d’euros en 184 empreses innovadores

A l’última convocatòria d’ajuts de l’instrument europeu de finançament destinat a les pimes, que forma part del programa Horitzó 2020, la Comissió Europea ha triat 184 petites i mitjanes empreses de vint-i-vuit estats membres. Entre aquestes empreses n’hi ha catorze de catalanes que han presentat projectes molt diversos de diferents sectors que van des d’un sistema per detectar anomalies en la superfície del sòl, fins a un robot que ajudi els nens amb autisme a desenvolupar el seu aprenentatge. (Vegeu la llista completa a l’annex)

 

El finançament d’aquestes empreses correspon a la fase 1 de l’instrument. Això vol dir que cadascun dels projectes rebrà 50 000 euros per finançar estudis de viabilitat de nous productes que podrien pertorbar el mercat. Les empreses beneficiàries també tenen dret fins a tres dies d’assessorament empresarial gratuït.

 

En aquesta quarta i última convocatòria del 2016, que concloïa el 9 de novembre, la Comissió Europea ha rebut 2 091 sol·licituds. Les 184 pimes seleccionades han presentat un total de 176 projectes. Val a dir que en un mateix projecte hi pot participar més d’una empresa.

 

La majoria de projectes finançats correspon al sector del transport (29), a les TIC (26) i a la salut (21). En aquesta convocatòria les pimes espanyoles han estat especialment afortunades perquè se n’han triat 52, de les quals un 27% estan ubicades a Catalunya, seguides de les italianes (24) i de les britàniques (13). D’ençà que es va engegar el programa l’1 de gener del 2014 han rebut finançament de la fase 1 d’aquest instrument 2 024 pimes.

 

La propera convocatòria tindrà lloc entre l’1 i el 15 de febrer del 2017.

 

 

-Més informació sobre el SME Instrument

 

 

Mapa Europeu de les PIMES beneficiades per l’ Instrument SME

 

 

 

Empreses catalanes beneficiàries

 

 

Empresa Ciutat Finançament Projecte
Manufacturas Gumà Barberà del Vallès 50.000 euros Analitzar la viabilitat d’una membrana innovadora per incorporar als airbags per adaptar-los a cada client i reduir-ne els riscos
CEBIOTEX Barcelona 50.000 euros Desenvolupament de membranes de nanofibres per l’alliberament local de principis actius per al tractament local del llit quirúrgic després de la cirurgia d’extirpació de tumor
Dyna Tech 2012 Barcelona 50.000 euros Desenvolupament d’un robot per  millorar l’aprenentatge i les relacions socials dels nens amb autisme.
SEQUENTIA BIOTECH Barcelona 50.000 euros  
Verasat Global Barcelona 50.000 euros Un servei de missatgeria per satèl·lit fiable i rendible.
WATCHITY Barcelona 50.000 euros Una plataforma de vídeo en directe perquè les organitzacions puguin aprofitar i interactuar amb els vídeos que els usuaris fan dels seus esdeveniments.
Wattabit Barcelona 50.000 euros Un sistema de gestió intel·ligent d’energia a nivell industrial per reduir-ne el consum.
INOLVE NEWTECH Begur 50.000 euros Rainlove, un sistema de rec que avalua les necessitats reals d’aigua de les plantes i permet estalviar fins el 80% de consum d’aigua.
DARES TECHNOLOGHY Castelldefels 50.000 euros Un sistema per detectar i monitoritzar anomalies en la superfície del sòl que poden ser claus en sectors com la mineria, el petroli, gas, o en la detecció de desastres naturals
HIGH ENDURANCE MULTIPURPOSE AERIAL VEHICLES S Castelldefels 50.000 euros Hemav, un sistema que oferirà, a través de drons i big data, informació perquè els agricultors prenguin decisions adequades.
HEMOPHOTONIC Castelldefels 50.000 euros BabyLux és un sistema per detectar danys cerebrals en nadons prematurs
GEONUMERICS Castelldefels 50.000 euros M2M
TETRALEC ELECTRONICA INDUSTRIAL Granollers 50.000 euros Deepview és un sistema de detecció d’errors en la producció  a alta velocitat de superfícies corbes (tubs) molt utilitzats, sobretot, en el sector de l’automoció.
Controlpack Systems Sènia 50.000 euros Tapmelt és una cinta d’embalar tèrmica i reciclable.