L’Informe Econòmic de ESADE preveu un creixement de l’economia espanyola superior al 2,5% per 2017

L’Informe Econòmic i Financer de ESADE, corresponent al segon semestre de 2017, destaca que la producció industrial i el comerç s’han enfortit a escala global, però adverteix que les conseqüències del Brexit i de la nova política monetària de l’Administració Trump encara són mínimes i que encara no es pot parlar de consolidació de la recuperació després de la crisi.

L’economia espanyola creixerà lleugerament per sobre del 2,5% impulsada per un sector turístic en màxims d’activitat i per un major dinamisme en el consum, però aquest augment del PIB no serà suficient per consolidar la recuperació. L’Informe Econòmic i Financer de ESADE, corresponent al segon semestre de 2017, dirigit per David Vegara, professor del departament d’Economia, Finances i Comptabilitat en ESADE i en col·laboració amb Banc Sabadell, adverteix que Espanya segueix formant part de la llista de països de la Unió Europea que encara han de reduir el seu dèficit públic i el seu endeutament mitjançant ajustos fiscals graduals que no perjudiquin als sectors més vulnerables de la població.

La radiografia global que fa ESADE dels primers sis mesos de 2017 és, en línies generals, positiva. A l’apartat de conjuntura de l’informe, elaborat pel professor del departament d’Economia, Finances i Comptabilitat en ESADE Josep Comajuncosa, destaca una major fortalesa de la demanda, especialment de la inversió, que s’ha traduït en un augment de la producció industrial, l’increment del comerç internacional, després d’alguns anys en què creixia globalment a una taxa menor que el PIB i l’allunyament de l’ombra de la deflació. No obstant això, la falta de definició de la política econòmica de Trump, l’impacte del brexit, la repercussió negativa del qual començarà a créixer segons avancin les negociacions, i la vulnerabilitat d’algunes economies emergents, molt depenents de l’expansió del crèdit o dels increments en els tipus d’interès, amenacen aquesta progressió. “De moment, sembla que 2017 serà un any millor que l’esperat, però sobre unes bases menys sòlides del que seria desitjable”, resumeix el ESADE.

Continuar llegint el informe econòmic d’ESADE del 2ºn semestre de 2017

 

Accés a l’ informe econòmic d’ ESADE complet