La tecnologia s’imposa en la quarta edició dels premis Talent+Empresa
Sis projectes d’empresa desenvolupats per estudiants de formació professional rebran suport i acompanyament expert per convertir-los en negocis reals. La quarta edició dels premis Talent Empresa, que s’han lliurat aquest migdia al teatre Kursaal de Manresa, ha tingut un marcat accent tecnològic, amb propostes que fan ús de les TIC en benefici de la salut, la qualitat de vida de les persones amb discapacitat o l’aprenentatge.
Els treballs guardonats en aquesta edició han estat els següents:
Cicles formatius de grau mitjà:
- Drinks for all. De Medina Olivares, Álvarez Almendros i Caelles Rodríguez de l’Escola Joviat. Un objecte de plàstic amb capacitat per portar fins a 6 gots a la vegada. D’utilitat en festivals i locals de festa per anar a buscar beguda.
- +Tempssemàfor. D’Isa Sánchez de l’Escola Montserrat. Dispositiu adreçat a persones amb grans i amb mobilitat reduïda mitjançant el qual poden allargar el temps de pas en un semàfor.
- ELAC. De Laura Pujol, Anna Escobar, Esther Codina i Cristina Martínez de l’Escola Montserrat. Mitjançant la realitat virtual s’aposta per reforçar aprenentatges a través d’una experiència més personal.
Cicles formatius de grau superior:
- SED4. De Gemma Navarrete de l’INS Quercus. Empresa dedicada a l’assessoria esportiva per a tots els públics en els àmbits de la nutrició, l’alimentació, la psicologia esportiva, l’entrenament i la fisioteràpia.
- Run to win. D’Àlex Ollé i Ferran Rovira de l’INS Lacetània. App de recompenses a través de l’exercici físic que realitzes. La recompensa és intercanviable en programes de gimnasos i equipaments esportius.
- Familyhort. De Zhor Khazzame i Zineb El Hghitni de l’INS Guillem Catà. L’arrendament d’un espai en un hort ecològic a partir d’una quota mensual amb la que s’estableix el manteniment, la participació i la recollida d’una part de la producció.
Els projectes guardonats han rebut un premi econòmic per gentilesa de CaixaBank i la Patronal Metal·lúrgica del Bages. A més, els de grau superior estan premiats amb 2.500 euros en concepte de beca d’estudis a la UManresa-FUB. A banda, tots sis projectes tenen a la seva disposició una bossa de 2.500 € per a les despeses de posada en marxa del negoci, gentilesa de ICL Iberia i Grup Taelus.
Althaia i CTM impulsen un dels projectes guanyadors del 2017
L’acte d’avui també ha permès conèixer la trajectòria que ha seguit un dels projectes guanyadors en l’edició passada, una llitera hospitalària que permet reduir les radiacions a l’hora de fer proves diagnòstiques i estalviar costos. Andrea Salguero, la seva autora, ha explicat que el projecte es troba en fase d’estudi per part del CTM i la Fundació Althaia per tal que esdevingui una realitat. L’ha acompanyat en les explicacions la coordinadora d’infermeria del servei de diagnòstic per la imatge d’Althaia, Sandra Pozo.
A l’acte hi han intervingut el director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells, i el president de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals, en representació de les dues entitats impulsores del Talent+Empresa. Tots dos han destacat el valor de les idees per al teixit empresarial, i la importància que té per a les empreses conèixer i aprofitar tot aquest talent que es genera als centres educatius.
emprenedoria | FP | Talent+Empresa