L’acte final de Talent+Empresa dóna a conèixer els sis projectes d’alumnes d’FP que rebran acompanyament per convertir-se en negocis reals
Els sis projectes finalistes de la primera edició del congrés Talent+Empresa, organitzat per la Cambra de Comerç de Manresa, la Fundació Althaia i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, inicien a partir d’avui l’etapa que ha de portar-los a esdevenir projectes empresarials reals. Ahir al vespre va tenir lloc l’acte final del congrés, amb lliurament de premis i la presència d’autoritats com el director general de Formació Professional, Melcior Arcarons; el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Josep Ramírez; el president de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals; i el director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells. També hi van ser presents representants de les empreses que han format part del jurat, dels centres d’ensenyament on estudien els alumnes premiats, i els propis alumnes, que van exposar els seus projectes davant del públic assistent.
Els projectes seleccionats pel jurat, i que rebran, a més d’un ajut econòmic per part de La Caixa, l’acompanyament tècnic de la Cambra de Comerç, han estat els següents:
× Cicles formatius de grau mitjà:
– Esbrina qui sóc. Autors: Eva Camacho, Laura Guil i Cristian Rodríguez, estudiants d’Atenció a les persones en situació de dependència a l’Escola Montserrat. Es tracta d’un joc similar al popular “Quien es quien” adapatat per a persones amb discapacitat visual.
– Pet eat. Autors: Jordi Fernández i Àlex Agache, estudiants d’Instal·lacions en Telecomunicacions a l’institut Lacetània. Els alumnes han dissenyat un dispositiu que permet alimentar animals de companyia durant un període d’un mes i fer-ne el seguiment a distància i en temps real.
– VI&CO. Autors: Sonia Vidal i Ignasi Cos, estudiants de Cuina a l’Escola Joviat. El projecte proposa la incorporació d’imants a les copes i safates dels cambrers per evitar caigudes i trencadisses.
– Secan. Autora: Cristina Vall, estudiant de Pastisseria a l’Escola Joviat. Es tracta d’una portella per a animals domèstics que incorpora materials assecants de manera que en entrar a casa les mascotes s’eixugen i s’evita embrutar l’interior de l’habitatge.
× Cicles formatius de grau superior:
– Les Marcetes. Autores: Denisa Belea, Núria Maurí i Ainhoa Soto, estudiants d’Educació Infantil a l’institut Guillem Catà. Les alumnes han desenvolupat un projecte de granja-escola que ofereix serveis a famílies i centres escolars basats en el contacte amb la natura i el coneixement dels animals i els productes de l’hort.
– Safrà, xefs a domicili. Autores: Maria Munts, Maria Marginet i Eva Andrés, estudiants de Direcció de Cuina a l’Escola Joviat. La proposta consisteix en un servei de cuiner a domicili per a festes particulars i celebracions.
A més, el jurat va decidir concedir dues mencions i estudiar la viabilitat de tirar endavant dos projectes més: el primer, un pastiller intel·ligent que recorda a l’usuari els medicaments que s’ha de prendre, i el segon, un “food truck” o camió de venda ambulant de menjar amb una oferta basada en la cuina molecular.
Daniel Plana, representant de l’empresa Morning Labs que va parlar en nom del jurat, va assenyalar que ja s’han iniciat contactes amb empreses i organitzacions que podrien estar interessades en alguns dels projectes. Tots els organitzadors van fer una valoració molt positiva d’aquesta primera edició del congrés Talent+Empresa, que va volgut posar en contacte els projectes d’emprenedoria desenvolupats als centres d’FP del Bages amb les empreses del territori. L’experiència, qualificada d’enriquidora per part de tots els seus promotors, té com a objectiu final que els projectes seleccionats acabin tirant endavant. Per aquest motiu, a més del reconeixement que van rebre ahir, els alumnes disposaran de l’acompanyament tècnic necessari per acabar de desenvolupar-los i entraran a formar part d’una borsa de talent que es posarà a disposició de les empreses del territori.
Bages | emprenedoria | formació | FP | Talent+Empresa