Menys públic a la Fira de l’Ocupació del Bages que s’ha celebrat avui al Museu de la Tècnica de Manresa
La cinquena edició de la Fira de l’Ocupació del Bages que ha tingut lloc avui al Museu de la Tècnica de Manresa ha tingut menys visitants de l’habitual, tot i les elevades taxes d’atur i els llocs de treball que hi oferien una vintena d’empreses del territori. Durant tot el dia han passat per la fira poc més de dues centes persones, aproximadament la meitat que en la darrera edició que es va fer el mes de desembre passat i que va batre rècords d’assistència. El poc temps que ha passat entre aquestes dues edicions de la fira i el fet que l’anterior fos just abans de la campanya de Nadal explicarien aquesta menor afluència.
En canvi, la participació d’empreses ha estat superior que a la fira del mes de desembre i moltes de les empreses participants repetien després dels bons resultats aconseguits en edicions anteriors. I és que tal com ha assenyalat la presidenta de la Cambra, Sílvia Gratacòs, “les empreses de tots els sectors tenen grans dificultats per cobrir certs llocs de treball”. Gratacòs ha destacat que manquen professionals especialment al sector metal·lúrgic, a la restauració, a la construcció i al sanitari, tots ells amb representació a la fira.
En el mateix sentit s’ha manifestat l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, que ha afirmat que la fira és una “molt bona eina per posar en contacte persones que busquen feina amb empreses que necessiten contractar professionals”. Per primera vegada la Fira de l’Ocupació s’ha fet coincidir amb la Setmana de l’Ocupació que organitza l’Ajuntament de Manresa. La regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement de l’Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, ha destacat que tant la fira com les activitats de la Setmana de l’Ocupació tenen per objectiu apropar els joves als serveis locals d’ocupació.
Bona valoració de les empreses
Les empreses participants han fet una bona valoració de la fira ja que els dona l’oportunitat de donar-se a conèixer, especialment entre els més joves, i difondre les seves ofertes laborals. Les empreses que han participat en aquesta edició de la fira han estat Ampans, Larsa (Montserrat), Fundació Althaia, Denso, Ausa, Oliva Torras, Deporvillage, Cots i Claret, Supermercats Llobet, Masats, Mafrica, el CAE, Montana Colors, Sant Andreu Salut, Carrefour, Gremi d’Electricitat, Fontaneria i Afins del Bages-Berguedà, Casa Mas, Vilà Vila i Sencor.
La Fira de l’Ocupació del Bages forma part de les accions que porta a terme la Cambra dins del programa PICE d’impuls de l’ocupació juvenil en el marc de la Garantia Juvenil i compta amb el suport del programa Bages TTT, que impulsen al territori l’Ajuntament de Manresa, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Bages per promoure l’ocupació i la reactivació econòmica centrades en la cadena de valor de la mobilitat i la sostenibilitat a la indústria de l’automoció.
Unes 200 persones participen als tallers de la Setmana de l’Ocupació
La Fira de l’Ocupació ha estat l’acte central de la Setmana de l’Ocupació, que celebra la segona edició. Durant aquesta setmana, s’han organitzat onze tallers i xerrades presencials per donar estratègies a les persones que busquen feina, amb la finalitat que les poguessin posar en pràctica a la fira. També s’han fet tallers a orientadors laborals. En total, el conjunt de les activitats han reunit uns 200 participants.
Aquest divendres, 29 d’octubre, tindrà lloc la darrera proposta de la Setmana de l’Ocupació, dins del cicle “De la universitat a la feina”. Es tracta d’un taller per afrontar el primer pas laboral amb seguretat i confiança, dinamitzat per la consultora en selecció i desenvolupament del talent en les organitzacions Raquel Blanco. Sota el nom “Què esperen les empreses un cop t’han contractat?”, l’acte es farà de 12.15h a 14.15h a la sala d’actes de l’UPC Manresa.
Fira de l'Ocupació del Bages | PICE